Kirjoittamisesta harrastuksena

Minulla on tapana kikkailla kirjoittaessa. Tiedän, että se saattaa ärsyttää, en jaksa aina lukea sellaista tekstiä itsekään. Ja esimerkiksi kiroilu on niin vaikea taiteen laji, että varmin tapa väistää paskaan polkaiseminen olisi välttää sitä kokonaan. Vai mitä?

Kun aloitin tämän blogin ylläpitämisen uudelleen, tein päätöksen, että yritän olla uuvuttamatta lukijaa lìkaa. Pilkuilla kuohkeutta lauseisiin ja kappalevaihdoilla hengähdystaukoja tekstiin. Tekstin pitää minusta myös näyttää luettavalta, skorllaaminen seuraavaan on niin helppoa nykyään.

Ja ne aivopierut. Suodattamatonta ja jalostamatonta kuonaa. Vaikka tarkoitus olisi saada keskeneräinen ajatus valmiiksi kirjoittamisen avulla, avartavin tapa on kiteyttäminen. Esim: lähdin aamulla klo 6.15 töihin, putsasin auton lumesta, ajoin 140km tunnissa motarilla ja join esimmäisen kahvini vasta toimistolla. Tämänkin voisi sanoa vain tyyliin aamulla lähdin töihin valtavalla kiireellä. Ladattu lause, joka toimii paljon paremmin. Yksinkertainen on helppoa vastaanottaa, vaikka sen tekeminen on minulle äärettömän monimutkaista.

Ja mainitsen blogin kuvauksessa jotakin sen suuntaista, että julkaisemani teksti on vailla päämäärää tai kunnianhimoa. Kuullostaa, ettei sillä ole esikuvaa tai minkäänlaista valmista muottia johon asettua. Se on totta. Tämä on harrastus, kuten piirtäminen. Ja WordPress on alusta ja blanco pohja jolle sitä tehdään.

Fanitan Juha Vuorisen kolmuneja ja podcasteja, vaikka itse hänen päätyöstään Juoppuhullun päiväkirjasta en välitä. En yritä ainakaan tietoisesti tehdä samanlaista blogia kuin hän. Olen kirjoittanut näin jo edelliseen blogiini, aikana jolloin pidin Juha Vuorista vain radiossa paskaa puhuvana tyhjäntoimittajana. En muista enää mistä hänet lopulta löysin, mutta nykyään arvostan persoonaa suuresti. Toivoisin, että ympärilläni olisi juhavuorisista koostuva äijäporukka, jonka kanssa saunoa ja heittää tikkaa. Ehkä salibändyä tai karavaanireissuja kesällä. Edellä mainittu loistava esimerkki aivopierusta, muuten.

Hän antoi eräässä podcastissaan neuvon kaikille alalle pyrkiville ja haluaville kirjoittajille: kirjoittakaa kuin kirjoittaisitte vain itsellenne. Alalle en pyri, se aika meni jo vaikka joskus takavuosina lähellä olikin, ensisijainen tarkoitus on mielen huolto ja aivojen puhdistus. Tiedän että tämä toimii parhaimmillaan säännöllisesti toteutettuna.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus